Huisgemaakte brownies

Ik ken niemand die deze lekkernij kan weerstaan: brownies. Dit spekkig gebakken cakeje heeft een rijke chocoladesmaak. De lekkerste zijn natuurlijk huisgemaakt! Er zijn veel variaties op dit gebak, maar ik deel vandaag mijn basisrecept.

brownies-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (16 stuks)
150 gram pure chocolade
150 gram boter
200 gram basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren

Bereidingswijze
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Voeg hier de basterdsuiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en het zout aan toe en meng door elkaar.

Voeg de eieren hier één voor één aan toe. Roer goed door voordat je het volgende ei toevoegt. De eieren moeten helemaal opgenomen zijn in het beslag.

Giet het beslag in een lage bakvorm. Ik gebruik een vierkante van 20 bij 20 cm. Vet deze vooraf goed in en bedek eventueel met een bakpapiertje.

Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 180 graden 30-25 minuten. Laat afkoelen en snijd daarna in 16 gelijke stukken.

Hoe bak jij brownies het liefst?

6 gedachten over “Huisgemaakte brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s