Tarte tatin van peer

Gesponsord artikel. Na de spitskooltaartjes en de Mexicaanse pannenkoeken met kaas en tomatensalsa is het nu tijd voor een lekker dessert. Ik maakte een tarte tatin van peer met de peren uit het groenten- en fruitpakket van het ProeVkantoor. Dit gerecht ook heerlijk als afsluiter van het kerstdiner!

Tarte tatin van peer 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
3 peren
100 gram suiker
50 gram roomboter

Bereidingswijze
Schil de peren, ontdoe van het klokhuis en snijd in kwarten.

Doe de suiker in een steelpannetje en zet op een laag vuur op. Laat de suiker karameliseren, maar roer niet tussendoor! Als de suiker begint te bruinen en op karamel begint te lijken, haal je de pan van het vuur. Voeg nu de boter toe en roer voorzichtig door.

Leg op de bodem van een springvorm een bakpapiertje. Giet hier de karamel in. Leg de peren met de bollen kant naar onder ook in de springvorm op de karamel.

Leg de vier plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote plak bladerdeeg zo groot als de springvorm. Snijd hier een ronde plak uit die de peren geheel bedekt. Stop de peren goed in.

Bak het taartje 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tarte tatin van peer StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Dit is een artikel in samenwerking met het ProeVkantoor.

4 gedachten over “Tarte tatin van peer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s