Groene kruidenolie

Deze groene kruidenolie is geschikt als aanvulling voor vele gerechten. Hij smaakt lekker fris door het gebruik van verse kruiden en de toevoeging van kappertjes. Ik verwerkte eenzelfde soort olie al in de minestronesoep met geroosterde wintergroenten. Serveer hem ook bij bijvoorbeeld vlees, vis of groenten. Wil je de olie als dressing gebruiken? Neem dan 1 eetlepel kruidenolie op 2 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel witte wijnazijn.

Groene kruidenolie 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (100 ml)
20 gram basilicum
20 gram peterselie
10 gram bieslook
3 eetlepels kappertjes
12 eetlepels olijfolie
1 afgestreken theelepel versgemalen peper
eventueel een snufje zout

Bereidingswijze
De bereiding van deze olie is eigenlijk heel eenvoudig. Mix met een staafmixer alle ingrediënten goed door elkaar. Je kunt kiezen voor een grove olie door maar één minuutje de mixen of kies voor een gladde olie door te mixen totdat de kruidenolie één geheel is geworden.

 

In welk gerecht zou jij deze groene kruidenolie verwerken?

Een gedachte over “Groene kruidenolie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s