Stroganoff pasteitjes

Voor de tweede foodbox in samenwerking met Jenny van Have a good ‘food’ day kreeg ik de ingrediënten: tomaat, peterselie, champignons en bladerdeeg. Ik houd al deze ingrediënten en de uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdract minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door de klassiek Beef Stroganoff. Ik hier lekkere één persoon pasteitjes mee gemaakt. Niet moeilijk om te maken, super smaakvol en goed voor te bereiden.
Ben je ook benieuwd naar het eerste foodbox gerecht? Je vindt het recept hier.

Stroganoffpasteitjes 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
1 kilo sukadelappen
2 uien, in grove blokjes
3 paprika’s, in grove blokjes
4 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram champignons, gehalveerd
3 tomaten, fijngesneden
50 gram platte peterselie
2 flinke theelepels paprikapoeder
2 eetlepels crème fraîche
0,7 liter rundvleesbouillon
4 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze
Snijd de sukadelappen in de breedte in repen van 2 cm breed. Bak deze op hoog vuur rondom bruin en haal uit de pan. Fruit in dezelfde pan, laag vuur, de ui en knoflook. Snijd de steeltjes van de peterselie en hak grof. Voeg samen met de paprika en de champignons toe en bak even mee.

Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon en de fijngesneden tomaten toe en breng aan de kook. Zet wanneer het kookt, het vuur laag en laat 2,5 uur met de deksel op de pan zachtjes stoven op het vuur.

Verdeel het stoofvlees over vier ovenbestendige bakjes. Vet het randje eventueel in met wat water en dek af met een plakje bladerdeeg. Snijd de randjes eventueel af. Bak de pasteitjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer met de blaadjes van de peterselie.

Tips
Zorg dat al het vlees het oppervlak van de pan raakt. Bak het vlees rondom bruin in 4 à 5 delen.

Wanneer er halverwege het stoven te weinig vocht in de pan aanwezig is, kun je gewoon een scheutje water toevoegen. Zit er nog te veel vocht in de pan na 2,5 uur stoven? Laat dan het geheel dan nog water langer stoven. Om het vocht sneller kwijt te raken, maar de smaak te behouden, zet je het vuur wat hoger, haal je deksel van de pan en laat je het vocht verdampen.

Stroganoffpasteitjes StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Benieuwd met welke ingrediënten Jenny heeft gekookt en wat ze hiermee gemaakt heeft? Het recept vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s