Gegrilde groentensalade

Deze gegrilde groentensalade is een van mijn favoriete gerechten wanneer ik gasten krijg. Het is eenvoudig te maken, smaakvol en goed voor te bereiden. Ik serveer hem graag bij een lekker pastagerecht met een eenvoudige tomatensaus of bijvoorbeeld bij deze pasta met garnalen. Maar, dit gerecht misstaat ook zeker niet bij een lekker stukje vlees of vis.

gegrilde-groentensalade-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (6 pers.)
80 gram rucola
1 courgette, dunne plakjes of linten
2 paprika’s, in vieren, zonder zaadlijsten
3 eetlepels kappertjes
200 gram feta
300 gram cherrytomaten, gehalveerd
3 eetlepels groene kruidenolie
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper en zout
eventueel: een handje zaden en pitten

Bereidingswijze
Grill de courgette en de paprika in een grillpan tot je een lichte grillstreep ziet.

Meng voor de dressing de olijfolie, de groene kruidenolie en de azijn met elkaar. Meng hier de rucola, cherrytomaatjes en de kappertjes doorheen.

Verdeel de zaden en pitten en de gegrilde groenten over de salade. Verbrokkel de feta ook boven het gerecht en serveer.

Tips
Vervang de dressing van groene kruidenolie eventueel door een eenvoudige dressing van alleen olijfolie en azijn (3:1), een dressing met pesto of balsamicosiroop.

gegrilde-groentensalade-3-studiokook-demi-hageman-verkleind

Waar serveer jij deze gegrilde groentensalade bij?

 

2 gedachten over “Gegrilde groentensalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s