Kerstbrood met cranberry’s, tijm en rozemarijn

Al eerder deelde ik een recept voor sodabrood, een variant met olijven. Wanneer je snel en eenvoudig zelf brood wil bakken is dit hét recept bij uitstek! Ik schreef daarom ook een recept voor een lekker kerstbrood m.b.v. baksoda. Tijdens de kerstdagen wil je geen uren in de keuken staan en geen ingewikkelde recepten bereiden. Dit kerstbrood met cranberry’s, tijm en rozemarijn is klaar in een handomdraai. Zo zet je in no-time een versgebakken brood op tafel.

Kerstbrood met cranberry's, rozemarijn en tijm StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
200 gram volkorenmeel
50 gram havermoutvlokken
50 gram zonnebloempitten
50 gram gedroogde cranberry’s
1 flinke theelepel gedroogde rozemarijn
1 flinke theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
1 theelepel bakingsoda
200 ml yoghurt of kwark

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg onder geleidelijk aan roeren de yoghurt of kwark toe. Roer net zolang totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed nog even door.

Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid uit totdat het brood 3 à 4 cm hoog is.

Bak in 50 minuten in de oven.

Tips
Dit brood combineert perfect met een lekker stukje kaas. Denk aan bijvoorbeeld brie of zachte geitenkaas.

Kerstbrood met cranberry's, rozemarijn en tijm 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

kerstbrood-met-cranberrys-rozemarijn-en-tijm-3-studiokook-demi-hageman-verkleind

Een gedachte over “Kerstbrood met cranberry’s, tijm en rozemarijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s