3 x Bruschetta

Deze bruschette zijn een goede starter van een maaltijd. Drie varianten met heerlijke, verse ingrediënten en pure smaken.

bruschetta-studiokook-demi-hageman-1-verkleind

Bruschetta

Ingrediënten
1 stokbrood
olijfolie

Bereidingswijze
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie.

Grill de broodjes in een grillpan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Tips
Je kunt het brood ook in de oven grillen. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de broodjes op het rooster onder de grill. Grill totdat het brood goudbruin is. Vergeet de sneetjes niet te keren.

Bruschetta tomaat StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Bruschetta tomaat

Ingrediënten
3 tomaten
verse basilicum
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze
We gaan de tomaten ontvellen. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten aan de onderkant (waar het kroontje niet zit) kruislings in. Laat als het water kookt de tomaat een halve minuut onderdompelen in het hete water. Haal de tomaat uit het water en leg meteen in een bakje met koud water. Herhaal dit met de andere twee tomaten.

Pel de schil van de tomaten af. Deze is als het goed is enigszins losgekomen van het vlees. Snijd de tomaten in parten, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in blokjes van één centimeter.

Meng de tomatenblokjes met peper en zout (naar smaak). Meng met olijfolie totdat het net aangemaakt is. Snijd de verse basilicumblaadjes in reepjes en meng met de tomaat.

Beleg een bruschetta met tomatenblokjes.

Bruschetta sardientjes StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Bruschetta sardientjes

Ingrediënten
125 gram sardientjes (blik)
100 gram roomkaas
1 flinke eetlepel fijngesneden rode ui
2 eetlepels kappertjes
1/4 citroen (sap)
peterselie
peper en zout

Bereidingswijze
Laat de sardientjes uitlekken en snijd grof. Snijd ook de kappertjes even grof. Meng de sardientjes met de kappertjes, de rode ui en roer daarna de roomkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de citroen.

Beleg een bruschetta met het sardientjesmengsel en bestrooi met peterselieblaadjes (eventueel grof gesneden).

Tips
Iets pittigs is ook lekker bij deze bruschetta. Bestrooi bijvoorbeeld ook met chilivlokken.

Bruschetta doperwten StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Bruschetta doperwten

Ingrediënten
100 gram doperwten
2 eetlepels kwark
1/4 citroen (sap)
10 blaadjes verse basilicum
peper en zout
feta (plusminus 30 gram)
chilivlokken

Bereidingswijze
Maal de doperwten grof met een staafmixer. Voeg de kwark, de citroensap en de basilicumblaadjes toe en maal nogmaals. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg een bruschetta met het doperwtenmengsel en verkruimel de feta erboven en bestrooi met chilivlokken.

Tips
Meng eventueel bij stap 1 ook nog een flinke scheut olijfolie erdoor.

Bruschetta StudioKOOK Demi Hageman 2 verkleind.png

Een gedachte over “3 x Bruschetta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s