Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten, groene kruidenolie en oude kaassterren

Ik heb deze pompoensoep gecombineerd met de pompoenpitten uit de pompoen zelf. Geroosterd met heerlijke specerijen. De frisse groene kruidenolie past goed bij de zoete smaak van de soep. De oude kaassterren geven het geheel de pit die het nodig heeft. Een heerlijke combi!

Pompoensoep met kruidenolie, geroosterde pompoenpitten en oude kaassterren 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (6 pers.)
800 gram flespompoen, in blokjes
1 ui. grof gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
200 ml kookroom
2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter kippenbouillon
100 ml groene kruidenolie
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
50 gram geraspte oude kaas
de pitten uit de pompoen, schoongemaakt
1/2 theelepel chilipoeder
peper en zout

Bereidingswijze
Maak de pitten uit de pompoen schoon. Kook deze op laag vuur 20 minuten. Dep hierna goed droog.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 1 theelepel paprikapoeder en de chilipoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid op de ene helft de pompoenpitten.

Snijd uit het bladerdeeg vier kerstfiguurtjes per plakje. Gebruik hiervoor koekstekertjes. Als je deze niet hebt, kun je ze ook met de hand uitsnijden of een glas gebruiken (voor ronde vormpjes). Leg de figuurtjes op de andere helft van de bakplaat. Verdeel hier de geraspte oude kaas over. Bak samen met de pompoenpitten 25 minuten in de oven.

Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg hier een eetlepel paprikapoeder en de tomatenpuree aan toe en bak even mee. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken totdat de pompoen gaar is.

Mix met een staafmixer de soep helemaal glad. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw kort aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met plusminus 2 eetlepels van de groene kruidenolie, de geroosterde pompoenpitten en de oude kaassterren.

Tips
Wil je de soep liever helemaal vegetarisch houden? Vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon.

 

4 gedachten over “Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten, groene kruidenolie en oude kaassterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s