Aardappeltaartje van bladerdeeg

Dit recept is voor een aardappeltaartje van bladerdeeg is heel eenvoudig, maar o zo lekker! Een overzichtelijk recept zonder waslijst aan ingrediënten. Serveer als bijgerecht, maar ook geschikt als voorgerecht bijvoorbeeld met gerookte zalm!

Aardappeltaartje van bladerdeeg 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
2 middelgrote aardappelen
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel crème fraîche
peper en zout
eventueel garnering zoals: tuinkers of rucola
eventueel gerookte zalm

Bereidingswijze
Bekleed een springvorm van plusminus 22 cm met bakpapier of vet in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. En rol uit tot één grote plak ten grote van de springvorm. Snijd hier een ronde vorm uit en leg op de bodem van de springvorm.

Schil de aardappel en snijd in flinterdunne plakjes van 2 à 3 mm dik. Besmeer de het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel hier de aardappelplakjes op.

Bak 30 minuten in de oven.

Serveer direct en garneer eventueel met de tuinkers of rucola.

Tips
Dit recept kun je eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid personen. Gebruik extra per persoon ook een plakje bladerdeeg extra. Kies dan ook voor een grotere springvorm.

Dit aardappeltaartje van bladerdeeg is zeer geschikt als bijgerecht, maar je kunt hem ook serveren als voorgerecht. Dien een punt op en beleg eventueel met een plakje gerookte zalm of droge ham.

Aardappeltaartje van bladerdeeg 5 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

2 gedachten over “Aardappeltaartje van bladerdeeg

  1. Stiekeme tip van mij; meng wat truffel tapenade met olijfolie en strijk dit over de aardappels. Dat is echt heavenly! Zoiets serveerden we in een restaurant als voorgerecht ;D

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s