Affogato met kerstkransjes van schuim

De laatste voorbereidingen voor kerst worden getroffen. Ben jij nog op zoek naar een lekker nagerecht? Ga dan voor deze affogato met kerstkransjes van schuim. Affogato is een Italiaans nagerecht of drankje bestaande uit een lekkere bol ijs en espresso. Het ligt niet zwaar op de maag en is helemaal niet moeilijk om te maken.

Affogato kerstkransjes 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 glazen)
2 bollen vanille- of roomijs
60 ml espresso
3 kerstkransjes van schuim
30 gram pure chocolade

Bereidingswijze
Schep de bollen ijs elk in een glaasje. Snijd één kerstkransje in grove stukjes, hak de chocolade fijn.

Verdeel de stukjes schuim van het kerstkransje en de gehakte pure chocolade over het ijs. Schenk de espresso in de glazen. Garneer met een kerstkransje.

Tips
Je kunt goed variëren met de toppings. Probeer ook eens: gehakte noten, koekjes of karamel.

affogato-kerstkransjes-7-studiokook-demi-hageman-verkleind

affogato-kerstkransjes-5-studiokook-demi-hageman-verkleind

Wat staat er bij jullie op het menu tijdens het kerst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s