Eenpersoons aardappelgratin

Dit heerlijke bijgerecht, eenpersoons aardappelgratin, is lekker smeuïg, smaakvol en pittig door de kaas. Eenvoudig te bereiden. Ideaal om te serveren bij een diner met veel gasten, maar ook lekker doordeweeks bij een groetengerecht en een stukje vlees of vis.

Eenpersoons aardappelgratin 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 pers.)
2 middelgrote aardappels, geschild
1/2 teentje knoflook, fijngesneden
50 ml room
70 gram pittige, geraspte kaas
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes. Gebruik hier eventueel een kaasschaaf of mandoline voor.

Vet twee kleine ovenschaaltjes, diameter van plusminus 10 cm, in. Verdeel op de bodem plakjes aardappel totdat deze bedekt is. Verdeel de fijngesnipperde knoflook over het eerste laagjes aardappels in de twee ovenschaaltjes. Hierop een snufje zout en peper en een klein beetje geraspte kaas. Dek dit af met nog een laagje aardappels en weer een beetje kaas. Herhaal dit totdat de aardappels op zijn. Bedek de laatste laag ook met een snufje zout en peper.

Giet per ovenschaaltje 25 ml room over het geheel. Dek af met de overgebleven kaas.

Bak 50 minuten in de oven.

2 gedachten over “Eenpersoons aardappelgratin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s