Mini appelflappen

Ik ben dol op appelflappen. Ik eet ze graag bij veel verschillende gelegenheden of gewoon lekker in het weekend. Naast de klassieke oliebol, mag deze lekkernij natuurlijk ook niet ontbreken tijdens Oud & Nieuw!

mini-appelflappen-1-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (12 stuks)
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid en diagonaal gehalveerd
2 appels, geschild en ontdaan van het klokhuis
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel suiker + extra

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng met de theelepel kaneel en de eetlepel suiker.

Leg op elk half plakje bladerdeeg een flinke eetlepel van de appelblokjes. Vouw met de twee kleinste hoeken op elkaar. Maak de appelflap goed dicht door met een vork de randjes in te drukken. Hierdoor ontstaat ook een streepjespatroon.

Leg de appelflappen een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een beetje vochtig met water. Gebruik hier eventueel een kwastje voor. Bestrooi elke appelflap met wat extra suiker. Bak de mini appelflappen 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer eventueel met poedersuiker.

2 gedachten over “Mini appelflappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s