Toast met paddenstoelen, gepocheerde ei en groene kruidenolie

Verwen je zelf met dit heerlijke ontbijtje of lunchgerecht: toast met paddenstoelen, gepocheerd ei en groene kruidenolie. De groene kruidenolie is lekker in vele gerechten. Je kunt hem ook gebruiken in de gegrilde groentensalade en de pompoensoep met geroosterde pompoenpitten, groene kruidenolie en oude kaassterren. Deze frisse kruidenolie past ook perfect bij het vettige van een gepocheerd ei en de aardse smaken van de paddenstoelen. Een heerlijk vegetarisch gerechtje!

Toast met paddenstoelen, een pocheerd ei en groene kruidenolie StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 toast)
1 boterham
1 ei
flinke scheut azijn
100 gram paddenstoelen of champignons
1 à 2 eetlepels groene kruidenolie

Bereidingswijze
Rooster het broodje in een toaster, droge koekenpan of onder de grill in de oven.

Snijd de paddenstoelen grof. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur gaar.

Zet intussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, giet de azijn erbij en zet het vuur dan laag. Breek het ei boven een glas. Zorg dat de dooier heel blijft. Maak met een lepel een draaikolk in het water dat net van de kook af is. Giet hier voorzichtig het ei in. Laat 3 minuten in het water. Haal het eitje hierna voorzichtig uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Leg de gebakken paddenstoelen op het geroosterde broodje. Leg hier het gepocheerde ei op en verdeel hier de groene kruidenolie over. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Tips
Gebruik verse eieren. Het pocheren zal hierdoor makkelijker gaan.

De draaikolk maak je de zodat het eiwit, wanneer je het eitje in het water hebt gelaten, zich om het eigeel heen vouwt. Als het eiwit toch uitloopt in het water, kun je het eitje een beetje helpen door opnieuw een draaikolk te maken.

2 gedachten over “Toast met paddenstoelen, gepocheerde ei en groene kruidenolie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s