Springrolls met spitskool

De eerste keer dat ik dit at, was ik blij verrast door dit Aziatische gerechtje. Deze springrolls zijn lekker fris, licht en je kunt ze vullen met ingrediënten die jij lekker vindt. Ik koos voor springrolls met spitskool. Lekker met kip en kerrie, cashewnoten, wortel en bieslook.
springrolls-met-spitskool-en-kippendijen-1-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (12 stuks)
12 rijstvellen
250 gram kippendijfilet, in reepjes
1 theelepel kerriepoeder
100 gram spitskool, fijngesneden
100 gram (gele) wortel, in dunne reepjes
25 gram verse bieslook, fijngesneden
50 gram cashewnoten, grof gehakt
100 gram rijstmie
sojasaus

Bereidingswijze
Verdeel de kerriepoeder over de reepjes kippendijfilet. Bak deze gaar in een koekenpan en laat ietwat afkoelen.

Wel de rijstmie in kokend water. Dit duurt maar een paar minuten. Giet hierna af.

Maak de springrolls één voor één. Maak een rijstvel een beetje nat met wat water. Het vel wordt wat zachter zodat je hem later kunt oprollen.

Leg in het midden 1 à 2 reepjes kippendijfilet, een beetje spitskool, wortel, bieslook en cashewnoten. Vouw een kant over de vulling. Vouw ook de zijkanten naar binnen en rol verder tot een springroll.

Herhaal dit de andere rijstvellen en de vulling. Serveer de springrolls met sojasaus.

Tips
Het nat maken van de rijstvellen kun je ook doen door ze onder te dompelen in een ruim bord met handwarm water. Maar, pas op dat je ze niet te lang weekt en dat ze te zacht worden. Wanneer de vellen te zacht zijn, is het oprollen moeilijker en de kans op scheuren groter.

springrolls-met-spitskool-en-kippendijen-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

Heb jij wel eens zelf springrolls gemaakt?

2 gedachten over “Springrolls met spitskool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s