Appelplaatcake

Bak dit weekend deze heerlijke appelplaatcake. Het recept heeft weinig ingrediënten, maar is super smakelijk! Een lekkere variatie op het basisrecept voor cake

appelplaatcake-1-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten
125 gram suiker
125 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
3 appels

Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker met elkaar. Smelt de boter en voeg samen met de eieren toe aan het droge mengsel. Stort het beslag in een lage bakvorm (20 x 20 cm).

Schil de appels en ontdoe van de klokhuizen. Snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Verdeel de plakjes over het cakebeslag.

Bak de cake 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tips
Je kunt controleren of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog uit? Dan is je cake gaar.

appelplaatcake-met-extra-lichtinval-studiokook-demi-hageman-verkleind

 

5 gedachten over “Appelplaatcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s