Foodboxchallenge: frisse salade met geitenkaas

Het was een geslaagde tweede editie van de foodboxchallenge. Heerlijke recepten werden ingezonden. Er was keuze uit de ingrediënten: groene appel, bladerdeeg, champignon, noten, peterselie en geitenkaas. Zippora van Foodteacher maakte deze lekkere, frisse salade met geitenkaas, appel en gerookt spek. Een heerlijke combi van de frisse appel, geitenkaas en de gerookte smaak van het spek. Door de toevoeging van noten krijgt deze salade ook nog eens een heerlijke bite!
Ziporra maakt op twee verschillende manieren gebruik van de ingrediënten geitenkaas en spek. Als onderdeel van de salade zelf, maar als extra element ook verwerkt in een warm pakketje van bladerdeeg.

Ben je benieuwd welke gerechten Jenny en ik met deze foodbox hebben gemaakt? De recepten vind je hier (Have a good ‘food’ day) en hier (StudioKOOK).

Foodboxchallenge frisse salade geitenkaas groene appel spek 2 Zippora Foodteacher StudioKOOK verkleind.png

Ingrediënten (4 pers)
Voor de salade:
1 zak gemengde sla 80 gram
4 plakjes gerookte spek
1/2 granny smith appel
1 handje geroosterde amandelen
100 gram zachte geitenkaas

Voor de bladerdeegpakketjes:
4 plakken bladerdeeg
4 plakjes gerookte spek
4 schijfjes geitenkaas

Voord de dressing:
2 eetlepels olijfolie met knoflook
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels honing
snuifje zout en peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verwijder het plastic van het bladerdeeg en leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Leg er vervolgens een plakje spek en een schijfje geitenkaas op. Vouw ze goed dicht. Bak de bladerdeegpakketjes in 15 minuten goudbruin.

Voeg voor de dressing alle ingrediënten samen in een maatbeker en meng het geheel goed en laat het vervolgens even staan.

Was de gemende salade goed en laat het vervolgens uitlekken. Doe de salade in een mooie kom.

Scheur de gerookte spek in stukjes en verdeel het over de salade, samen met de geroosterde nootjes. Was de appel en verwijderd het klokhuis. Snijd er kleine partjes van en verdeel die over de salade. Voeg nu de laatste schijfjes geitenkaas toe.

Leg bovenop de salade het bladerdeegpakketje. Giet nu als laatste de dressing over de salade.

foodboxchallenge-frisse-salade-geitenkaas-groene-appel-spek-zippora-foodteacher-studiokook-verkleind

Ben je benieuwd naar het andere favoriete gerecht van deze foodboxchallenge? Je vindt het recept hier!

Een gedachte over “Foodboxchallenge: frisse salade met geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s