De perfecte pizza Margherita

Ik ben dol op pizza en maak ze dan ook graag zelf. Heerlijk, met huisgemaakt pizzadeeg en een zelfgekozen topping. De pizza Margherita is een echte klassieker. Een heerlijke dunne bodem belegd met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum. In dit artikel leg ik je uit hoe je perfecte pizza Margherita maakt. Hoe krijg je de bodem nu écht krokant? En de de topping heerlijk licht en vers.

Pizza Margaritha 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 pizza)
1/4 recept huisgemaakt pizzadeeg
80 ml tomatensaus
1 bol mozzarella, in plakken
verse basilicum

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bakplaat mee waar je de pizza op gaat bakken.

Rol het deeg uit tot een grote, ronde lap van plusminus 30 cm. Bak deze 8 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Beleg de voorgebakken pizzabodem met de tomatensaus, de mozzarella en wat verse basilicumblaadjes. Bak de pizza nu nog 10 minuten of totdat de kaas gesmolten is.

Tips
Het is misschien makkelijker om een heel recept van het deeg te maken i.p.v. alleen eenvierde. Neem eenvierde van het deeg. De rest kun je goed bewaren in de vriezer. Voor gebruik goed ontdooien.

Pizza Margaritha 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.pngPizza Margaritha 5 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Wat is jouw favoriete pizza?

 

Een gedachte over “De perfecte pizza Margherita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s