Pasta pesto met garnalen

Dit recept voor pasta pesto met garnalen is een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Het is eenvoudig, geen waslijst aan ingrediënten en het is klaar in no-time! De smaak doet niet onder aan deze kwaliteiten. De pestosaus is heerlijk smaakvol en combineert perfect met de garnalen en de tomaten. De pittige rucola maakt het geheel helemaal af.

pasta-pesto-met-garnalen-5-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten (1 pers.)
1 persoon pasta, plusminus 100 gram
2 eetlepels crème fraîche
2 flinke theelepels pesto
10 garnalen
10 cherrytomaten, gehalveerd
1 handje rucola

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar. Maak ondertussen de saus.

Bak hiervoor de garnalen kort op hoog vuur totdat deze net gaar zijn. Draai het vuur lager en voeg de crème fraîche en de pesto toe. Verwarm even mee totdat de crème fraîche gesmolten is. Roer intussen goed zodat de ingrediënten goed mengen en er een echte saus ontstaat. Voeg de tomaatjes toe aan de saus en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de pasta met de saus. Serveer met rucola.

Tips
Gebruik voor deze saus een grove pasta, zoals penne of rigatoni. Ook tagliatelle is geschikt voor deze pestosaus.

Gebruik de basis van deze saus voor de meest heerlijke, eenvoudige pastagerechten. Op deze manier kun je ook bijvoorbeeld groenten e.d. opmaken uit de koelkast.

Pasta pesto met garnalen 6 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s