Tomatensoep, basisrecept

Soep is zeer geschikt als zowel lunch, diner of lekker tussendoor om even op te warmen op een koude dag. Dit basisrecept voor tomatensoep is een ideaal recept. Heerlijk op zichzelf, maar je kunt hier ook lekker mee variëren.

Basisrecept tomatensoep 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (6 pers.)
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1,2 kilo gepelde tomaten (blik)
70 gram tomatenpuree
0,5 liter groentebouillon
100 gram wortel, blokjes
peper en zout

Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Dit doe je om de tomatenpuree te ontzuren.

Voeg de wortel en de gepelde tomaten toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn.

Zet het vuur hierna uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm eventueel opnieuw voor het serveren.

Tips
Je kunt de soep zo glad of zo grof maken als je zelf wil. Mix voor een grove soep gewoon wat minder lang met de staafmixer.

Vind je de soep nog wat zuur? Breng dan de soep nog wat op smaak met een eetlepel suiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s