Tomatensoep, 3 x anders

Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. Ik laat je zien hoe je met dit basisrecept voor tomatensoep drie keer een andere soep op tafel zet. Een heerlijke variant met kip en rijstmie, een vegetarische versie met pasta en gegrilde groenten en een lekkere soep met Hollandse groenten en gehaktballen.

tomatensoep-3x-anders-studiokook-demi-hageman-verkleind

Tomatensoep met pasta en gegrilde groenten

Ingrediënten (6 pers.)
1 basisrecept voor tomatensoep
2 courgettes, plakken van 0,5 cm dik
2 paprika’s, grove stukken
pesto
400 gram pasta

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar en voeg toe aan de soep. Grill intussen de groenten in een grillpan. Roer ook de groenten door de soep. Verwarm indien nodig nog even kort.

Serveer de soep met 1 eetlepel pesto per bord.

Tomatensoep met pasta en gegrilde groenten 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Tomatensoep met Hollandse groenten en gehaktballen

Ingrediënten (6 pers.)
1 basisrecept voor tomatensoep
400 gram Hollandse groenten
400 gram gehakt
peper en zout

Bereidingswijze
Voeg de Hollandse groenten toe aan de soep en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen voor 15 minuten.

Breng het gehakt intussen op smaak met peper en zout. Rol hier balletjes van. Afhankelijk van de grootte kook je de ballen in de soep plusminus 8 minuten mee.

Tomatensoep met Hollandse groenten en gehaktballen 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Tomatensoep met kip en rijstmie

Ingrediënten (6 pers.)
1 basisrecept voor tomatensoep
6 eetlepels gembersiroop
600 gram kip, gegaard en in kleine stukken verdeeld
400 gram rijstmie
6 bosuitjes, in dunne ringen gesneden

Bereidingswijze
Wel de rijstmie vier minuten in kokend water. Roer intussen de gembersiroop door de tomatensoep. Verwarm indien nodig opnieuw.

Serveer de soep met de rijstmie, de kip en de bosui.

Tips
Je kunt in dit gerecht heel goed kip verwerken die over is van een ander gerecht. Indien je dit niet in huis hebt, kun je het vlees van kippenvleugels gebruiken. Bak 12 kippenvleugeltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Pluk hierna het vlees van het bot. Reken plusminus 2 vleugeltjes per persoon.

Tomatensoep met kip en rijstmie 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Welke variant ga jij als eerst maken?

3 gedachten over “Tomatensoep, 3 x anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s