Olijvenbroodjes

Bij een maaltijd serveer ik graag zelfgebakken brood. Het is de perfecte aanvulling op bijvoorbeeld een heerlijk pastagerecht, een lekkere soep of een stoofpotje. Deze olijvenbroodjes zijn eenvoudig en snel te bereiden. De olijven in het brood geven het geheel net dat beetje extra. Een heerlijk broodje voor de lunch, het diner of gewoon lekker tussendoor.

Olijvenbroodjes StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (6 stuks)
225 gram bloem
200 ml yoghurt
1/2 theelepel bakingsoda
1/2 theelepel zout
50 gram olijven

Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten en de olijven met elkaar. Maak een kuiltje en giet hier de yoghurt in. Roer beetje bij beetje met een vork de yoghurt door de droge ingrediënten. Roer net zoals totdat alles gemengd is.

Vet een muffintray (voor zes muffins) in en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak de olijvenbroodjes 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Tips
Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden. Wanneer het gemengd is, is het deeg klaar om gebakken te worden.

Bak jij wel eens zelf brood?

2 gedachten over “Olijvenbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s