Eiburger met spek en rucola

Deze eiburgers met spek en rucola zijn super veelzijdig. Het ideale makkelijke maandaggerecht, heerlijk op vrijdagavond of als lekkere zondagmiddag lunch. De smaak van de lopende eidooier vult de burger van rundvlees perfect aan en combineert goed met de spek en de rucola.

Eiburger met spek en rucola 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 stuks)
2 harde bolletjes
200 gram rundergehakt
2 eieren
4 plakjes spek
2 handjes rucola
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes spek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Keer halverwege.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in tweeën en maak hier twee burgers van. Bak in een hete koekenpan met wat boter gelijkmatig bruin en gaar.

Bak intussen ook de eieren. Verwarm een ruime koekenpan met wat boter. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de eieren op laag vuur totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog lopend is.

Meng de mayonaise met de citroensap. Snijd de bolletjes in tweeën en bestrijk de onderste helften met de citroenmayonaise. Verdeel hierop de rucola. Leg op beide broodjes een burger en twee plakjes gebakken spek. Maak het geheel af met de spiegeleieren. Leg het kapje van het bolletje op de burger.

Tips
Serveer met zoete aardappelfriet.

Testen of je gehaktmengsel goed op smaak is? Verwarm een klein beetje gehakt even in de magnetron. Zo is het gehakt gaar in no-time en kun je het proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s