Boerenkooltaart met geitenkaas

Boerenkool is bekend verwerkt in een heerlijke Hollandse stamppot met rookworst. Maar, boerenkool smaakt ook heerlijk in andere gerechten. Bijvoorbeeld als salade, in een lekkere pastasaus met gnocchi of wat dacht je van deze heerlijke boerenkooltaart met geitenkaas?

boerenkooltaart-met-geitenkaas-en-zongedroogde-tomaat-2-studiokook-demi-hageman-verkleind

Ingrediënten
bladerdeeg
4 eieren
200 ml crème fraîche
300 gram gesneden boerenkool
100 gram zachte geitenkaas
150 gram zongedroogde tomaten
handje cashewnoten
100 gram pittige, geraspte kaas
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de boerenkool gaar. Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een springvorm met bladerdeeg. Snijd de zongedroogde tomaten en de geitenkaas in kleine stukjes. Meng samen met de gekookte boerenkool door het eimengsel. Giet in de springvorm. Dek af met de pittige, geraspte kaas.

Bak de boerenkooltaart in de oven voor 50 minuten. Serveer direct.

3 gedachten over “Boerenkooltaart met geitenkaas

  1. Hmm, wat lekker! Ik ben dol op boerenkool, maar vind het ook wel eens lekker om het op een andere manier te eten. Ik heb het nog nooit gegeten met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en cashews. Dus dat gaat op mijn lijstje om eens te proberen! 🙂

    Like

  2. Dit klinkt als een heerlijk winters recept! Vooral de combinatie met zongedroogde tomaatjes (waar ik gek op ben!) en geitenkaas lijkt me een lekkere toevoeging hieraan. Ik sla het recept meteen even op voor volgende week! Liefs, Merel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s