Huisgemaakte granola

Begin de dag goed met deze heerlijke huisgemaakte granola! Met dit recept maak je in een handomdraai zelf een pot vol. Je kunt het goed bewaren, is gezond en zit boordevol voedingstoffen en vitaminen.

Huisgemaakte granola 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
200 havervlokken
100 gram spelt
75 gram walnoten, grof gehakt
75 gram pecannoten, grof gehakt
50 gram zonnebloempitten
5 eetlepels honing
4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar en roer even goed door. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer tussentijds 3 keer door.

Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar de huisgemaakte granola in een schone (weck)pot.

Huisgemaakte granola 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

5 gedachten over “Huisgemaakte granola

    1. Zeker doen! Het zal niet bij één keer blijven. 😉 Niet alleen super lekker, maar al tijdens het bakken vult je huis zich met een heerlijke geur!
      Havermout en havervlokken zijn niet hetzelfde, maar in dit recept kun je de havervlokken wel vervangen door havermout.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s