Crispy Caesar salad met frisse yoghurt dressing

Een goede salade doet het altijd goed. Je kunt er alle kanten mee op. Met een beetje creativiteit kun je zoveel verschillende soorten ingrediënten verwerken in dit gerecht. Maar, ga ook eens voor deze klassieker: de Caesar salad. Mijn versie van dit klassieke gerecht bestaat uit een lekkere knapperige ijsbergsla als basis, heerlijke krokante kip en een frisse dressing van yoghurt. Serveer dit gerecht als maaltijdsalade. Lekker eenvoudig op een doordeweekse dag. Maar ook als lunch doet dit gerecht het erg goed.

Crispy Caesar salad 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 pers.)
150 gram ijsbergsla, gesneden
4 sneetjes stokbrood
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
2 eieren
1 kipschnitzel

Voor de dressing:
2 theelepels yoghurt
2 theelepels mayonaise
1 theelepel azijn
2 theelepels olijfolie
1 theelepel honing
Eventueel: 1 theelepel sojasaus

Bereidingswijze
Breng water in een steelpan aan de kook. Doe de eieren voorzichtig in de pan wanneer het water kookt. Laat 6 minuten koken. Giet hierna meteen af en leg de eieren in een kom met ijskoud water.

Verwarm een koekenpan met een klontje boter. Bak hier de kipschnitzel in. Bak op middelhoog vuur zodat de kipschnitzel krokant wordt.

Doe de 3 eetlepels olijfolie in een kommetje. Pers hier het teentje knoflook boven uit. Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide zijde met deze knoflookolie en gril krokant in een grillpan.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg als extra smaakmaker de sojasaus toe.

Doe de ijsbergsla in een grote kom. Snijd de kipschnitzel en pel de eieren en snijd in tweeën. Leg deze componenten op de salade. Voeg de sneetjes stokbrood toe en serveer met de frisse yoghurtdressing.

 

2 gedachten over “Crispy Caesar salad met frisse yoghurt dressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s