Boerenkoolrisotto met chorizo en gepofte cherrytomaten

Boerenkool is een echte wintergroente. Licht bitter van smaak, maar combineert daarom juist erg goed met zoete ingrediënten, zoals in deze boerenkoolrisotto de gepofte cherrytomaten. Chorizo is een zeer smaakvolle worst die een beetje pit in zich heeft. Ook hier past de boerenkool perfect bij.
Al deze ingrediënten verwerkte ik in één van mijn favoriete gerechten: een heerlijke risotto. Het perfecte gerecht op een heerlijke, winterse dag. Echt comfort food!

Boerenkoolrisotto met gepofte tomaatjes en chorizo 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
300 gram risottorijst
1,2 liter groentebouillon
200 ml witte wijn
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, fijngesnipperd
200 gram chorizo, in plakjes gesneden
300 gram boerenkool, gesneden
handje pittige, geraspte kaas
200 gram cherrytomaten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de chorizo 3 minuten aan in een ruime pan op middelhoog vuur. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Doe de gesneden boerenkool in de pan en bak 5 minuten aan. Hierna is de boerenkool ook geslonken. Haal de boerenkool uit de pan en zet even opzij.

Fruit de ui en de knoflook in de pan. Voeg de rijst toe en bak deze even mee. De korrels worden glazig. Giet hierna de wijn bij de rijst en zet het vuur laag. Laat onder roeren alle wijn opnemen door de rijst. Voeg hierna scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren en proeven of de rijst gaar is. Voeg bij het laatste scheutje bouillon ook de boerenkool en de chorizo weer toe aan de pan en verwarm goed mee terwijl de rijst de laatste bouillon opneemt.

Meng de cherrytomaten met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Zet deze, terwijl je de risotto maakt, in de voorverwarmde oven. Pof de tomaten 15-20 minuten.

Als de rijst gaar is, zet je het vuur uit. Voeg de pittige, geraspte kaas toe en meng even goed door het gerecht. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten rusten.

Serveer de risotto met de gepofte cherrytomaten.

Tips
Door de boerenkool niet de hele bereidingstijd te garen met de risotto, blijft de bite van deze heerlijke groente behouden.

Boerenkoolrisotto met gepofte tomaatjes en chorizo 6 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s