Croissantjes met prosciutto en mozzarella

Het is weekend! Tijd voor ontspanning. Voor mij betekent dat heerlijk eten en lekker uitgebreid koken. Een lekker ontbijtje helpt om de dag goed te beginnen. Bijvoorbeeld met deze heerlijke croissantjes met prosciutto en mozzarella. Pure Italiaanse smaken verwerkt in dit lekker broodje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens snel en eenvoudig te bereiden!

Croissantjes met proscuitto en mozzarella 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (6 stuks)
Deeg voor 6 super croissants uit de koeling
6 plakjes prosciutto
1 bol mozzarella, in blokjes van 1 bij 1 cm gesneden
15 blaadjes basilicum, gesneden

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en snijd in de vooraf aangegeven stukken. Leg op elk stuk deeg een plakje prosciutto.

Verdeel over elk deel croissantdeeg wat blokjes mozzarella en wat basilicum. Snijd het deeg tegenover de punt een klein stukje in. Rol het deeg in de vorm van een croissantje.

Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 14 minuten goudbruin en gaar.

Tips
Verdeel de mozzarella goed over het deeg, maar niet te veel aan de zijkant. Je wil niet dat de kaas uit de croissant loopt tijdens het bakken.

Croissantjes met proscuitto en mozzarella 4 StudioKOOK Demi Hageman 4.2 verkleind.png

Croissantjes met proscuitto en mozzarella 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s