7 x Lekkere lentegerechten

De lente is officieel begonnen! Langere dagen, hogere temperaturen en ook lichtere gerechten. De tijd van winterse stamppotten en zware soepen is voorbij. Zonnige smaken zijn de perfecte aanvulling op het nieuwe seizoen. Voer de lente door in je keuken en ga aan de slag met deze zeven lekkere lentegerechten!

Lekkere lente  gerechten 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ananas-meloensmoothie
Begin de dag goed met een lekkere, frisse ananas-meloensmoothie. Deze fruitsoorten brengen het lentegevoel meteen in je gerecht. Heerlijke zoete smaken gecombineerd met friszure smaak van yoghurt.

ananas-meloensmoothie-studiokook-demi-hageman-verkleind

Courgettelasagne met geitenkaas en basilicum
Deze lasagne bevat een van mijn favoriete smaakcombinaties: geitenkaas, basilicum en courgette. Deze drie ingrediënten gecombineerd in een heerlijk pastagerecht.

courgettelasagne-geitenkaas-basilicum-studiokook-demi-hageman-verkleind

Huisgemaakte ijsthee met citroen en munt
Wat is er verfrissender dan huisgemaakte ijsthee? Ga eens voor dit recept met citroen en munt. Je past het geheel aan aan je eigen smaak, want je kunt eenvoudig variëren met de hoeveelheid honing, citroen en munt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta met garnalen en verse tomaten
Dit pastagerecht is klaar in no-time. Dat maakt het ideaal voor een doordeweekse dag. De smaak van de verse tomaten past maakt dit gerecht lekker licht in combinatie met de garnalen.

pasta-met-garnalen-en-verse-tomaten-studiokook-demi-hageman-verkleind

Frisse citroencheesecake
Vier de eerste zonnestralen met deze heerlijke frisse citroencheesecake. Cheesecakes zijn soms erg machtig, maar dat is geen excuus om een extra stukje te nemen van dit recept!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salade met zalm, feta en avocado
Salades zijn kenmerkend voor hun lichte smaken en flexibiliteit aan smaakcombinaties. Met als basis een lekkere groene slasoort kun je veel ingrediënten toevoegen om een heerlijke lenteachtige salade samen te stellen. Ga eens voor dit recept met zalm, feta en avocado. Frisse smaken, maar toch voedzaam. De ideale maaltijdsalade.

salade-zalm-feta-avocado-stuiodkook-demi-hageman-verkleind

Zalmrisotto met doperwten en rode peper
Risotto, de ongeslagen favoriet. Met verse ingrediënten en pure smaken tover je met dit recept zo een top gerechtje op tafel. Zalm en doperwten zijn een goede smaakcombinatie en de rode peper geeft het net dat beetje pit dat het nodig heeft.

zalmrisotto-studiokook-demi-hageman-verkleind

Wat jouw favoriete gerecht in de lente?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s