Carrot cupcakes met citroen-roomkaastopping

Niets zo lekker als een goed stuk taart. Zelfgemaakt natuurlijk. Ik ben eigenlijk helemaal geen zoetekauw. Mij maak je blijer met een lekker hartige hapje, zoals toastjes, lekkere Franse kaasjes of een handje noten. Wel ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe gerechten en etenswaar. Wat betreft cakes en taarten was dat voor mij absoluut carrot cake. Inmiddels ben ik een groot liefhebber! Waar het op de menukaart staat, daar bestel ik het. Lekker met een cappuccino erbij, genieten! Met dit recept kun je ook thuis genieten van dit heerlijke gebak. Wel een variant, namelijk carrot cupcakes!

Carrot cupcakes 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (12 stuks)
125 gram boter
125 suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
150 gram wortel, geraspt
50 gram rozijnen
50 gram walnoten, grof gehakt (+ eventueel extra voor garnering)
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
Snufje zout

Voor de citroen-roomkaastopping:
100 gram roomkaas (Monchou)
100 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje. Doe de rozijnen in een bakje met lauwwarm water en zet opzij. Meng de suiker, zelfrijzend bakmeel, gemalen kaneel, gemberpoeder en een snufje zout met elkaar.

Meng in een andere kom de gesmolten boter, eieren en de geraspte wortelen met elkaar.

Giet de rozijnen af en voeg samen met de gehakte walnoten toe aan het natte mengsel (eieren, boter en wortelrasp). Meng het natte mengsel vervolgens mij het droge mengsel.

Verdeel het beslag in twaalf cupcakevormpjes. Bak de cupcakes 26 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna volledig afkoelen.

Meng intussen de ingrediënten voor de citroen-roomkaastopping. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe om het mengen makkelijker te maken.

Wanneer de carrot cupcakes helemaal zijn afgekoeld kun je de citroen-roomkaastopping over de twaalf carrot cupcakes verdelen. Maak het geheel eventueel af met nog wat gehakte walnoten.

Tips
Het volledig laten afkoelen van de carrot cupcakes is nodig, omdat anders de citroen-roomkaastopping smelt.

Carrot cupcakes 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s