2 x Turks brood pizza

Pizza is altijd een goed idee. Ik ben er echt dol op. Variërend met verschillende bodems en toppings, lunch of diner.. Alles kan! Voor een heerlijke zelfgemaakte pizza op een doordeweekse dag hoef je echt geen kant-en-klare pizza in de oven te schuiven. Kies voor een bodem van Turks brood. Je kunt hiervoor een vers Turks brood kopen, maar ook een afbakvariant werkt ook prima. De bodem is lekker rustiek en een goede drager voor verschillende soorten beleg.

Turks brood pizza 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ik kies voor een topping met tonijn, all time favorite, en een versie wat je een écht lentegevoel geeft: asperges. Hoewel het aspergeseizoen maar kort duurt (plusminus twee maanden), eet ik deze groenten toch te weinig. Daarom hier alvast een receptje met deze heerlijke lente groenten, om het aspergeseizoen meteen goed te beginnen!

Turks brood pizza 5 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Turks brood pizza met tonijn

Ingrediënten (4 pers.)
1/2 Turks brood, in de lente gehalveerd
200 gram tomatenblokjes (blik)
150 gram tonijn (blik)
10 cherrytomaten, gehalveerd
1 rode ui, dunne ringen
2 eetlepels kappertjes
100 gram geraspte jonge kaas
Verse peterselie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix voor de tomatensaus de tomatenblokjes met een staafmixer. De saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Bestrijk hiermee het Turks brood.

Laat de tonijn uitlekken. Verdeel dit, net als de cherrytomaten, kappertjes en uienringen, over het Turks brood.

Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met de verse peterselie.


Turks brood pizza 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Turks brood pizza met asperges en feta

Ingrediënten (4 pers.)
1/2 Turks brood, in de lengte gehalveerd
200 gram tomatenblokjes (blik)
10 groene asperges
10 cherrytomaten, gehalveerd
4 eieren
100 gram feta
Verse peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix voor de tomatensaus de tomatenblokjes met een staafmixer. De saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Bestrijk hiermee het Turks brood.

Ontdoe de asperges van de harde uiteindes en snijd in drieën. Verdeel over de het Turks brood, samen met de cherrytomaten. Breek de eieren ook boven hierboven. Zorg dat de dooier heel blijft.

Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de feta over de pizza en garneer met verse peterselie.

Turks brood pizza 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s