Aspergetaartjes

Deze aspergetaartjes at ik voor het eerst bij een vriendin. Wat een succes! Want, na de gezellige avond heb ik dit recept zelf nog vaak gemaakt. Het is snel en alle smaken komen super goed tot hun recht. Inmiddels heb ik het recept her en der iets aangepast, maar nog steeds net zo lekker.

Bij het terugzien van de foto’s, krijg ik meteen weer trek in deze heerlijke aspergetaartjes. Lekkere, knapperige asperges en de frisse citroen.. Wat een heerlijke combinatie! Een voordeel van dit gerecht is dat je het op zoveel momenten kunt serveren. Lekker als lunchgerecht, als diner met een heerlijke salade of wat dacht je van bij de borrel. Genoeg redenen om deze aspergetaartjes lekker vaak te maken!

Aspergetaartjes 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 stuks)
4 plakjes bladerdeeg
100 gram crème fraîche
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
4 à 5 groene asperges
50 gram geraspte kaas
peper en zout
4 eenpersoons taartvormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter. Doe hier eventueel nog een bakpapiertje in. Bekleed de bakvormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en de bak de de taartjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de crème fraîche met het citroensap en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de taartvormpjes uit de oven. Is de bodem wat gerezen in de oven? Duw deze dan voorzichtig plak, zodat je de gebakken bladerdeegvormpjes kunt vullen. Verdeel het crème fraîchemengsel over de bladerdeegvormpjes.

Breek de harde uiteindes van de asperges. Snijd de asperges in drie gelijke stukken. Leg de asperges op het crème fraîchemengsel. Verdeel de geraspte kaas over de taartjes en bak deze nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Aspergetaartjes 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Aspergetaartjes 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

2 gedachten over “Aspergetaartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s