Gevulde eieren met avocado en Srirachasaus

Ik verheug met al een aantal weken op de paasdagen. Bij Pasen hoort de herinnering aan zonnige dagen, buiten eten en een goedgevulde tafel met allerlei heerlijkheden. Niet alleen alle lekkere gerechtjes horen bij Pasen, maar ook de gezellige sfeer.
Geen paaseieren zoeken, maar ga dit jaar voor eieren vullen. Een variatie op klassieker. Deze gevulde eieren met avocado zijn heerlijk romig en de pure smaak van de avocado komt super goed tot zijn recht. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk licht gerechtje.
De Srirachasaus is lekker pittig en past daarom goed bij de avocado en natuurlijk het eitje. De perfecte aanvulling op een heerlijk paasontbijt of paasbrunch!

Gevulde eieren 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (6 stuks)
3 eieren
1/2 avocado
1 eetlepel crème fraîche
1 theelepel Srirachasaus
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel azijn
peper en zout

Voorbereidingen
Kook de eieren 10 minuten. Haal van het vuur een laat schrikken. Pel de eieren en halveer deze. Haal het eigeel met behulp van een lepeltje uit het eiwit.

Doe het eigeel in de kom. Voeg hier de 1/2 avocado en de crème fraîche aan toe. Mix dit met behulp van een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de Srirachasaus, de olijfolie en de azijn met elkaar.

Bereidingswijze
Vul het eiwit met de het avocadomengsel. Je kunt hier eventueel een spuitzak voor gebruiken.

Serveer de gevulde eitjes met de avocado met de Srirachadressing.

Tips
De crème fraîche kun je eventueel vervangen door dezelfde hoeveelheid kwark.

Gevulde eieren 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s