Taartjes van ei in bladerdeeg met gerookte zalm

Nog een heerlijk gerechtje wat perfect past op de paastafel. Maak indruk met deze eitjes in bladerdeeg uit de oven. Ze smaken heerlijk en zien er prachtig uit. Deze taartjes zijn niet moeilijk om te maken, want de oven doet het werk voor je! Maak dit feestelijke taartje af met een lekker stukje gerookte zalm. Die past zo goed bij het ei, maar ook bij de smeuïge crème fraîche die je als eerste laagje toevoegt. Ik krijg hier meteen alweer trek in! Jij ook?

Ei in bladerdeeg 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 stuks)
4 plakjes bladerdeeg
100 gram crème fraîche
4 eieren
100 gram gerookte zalm
4 kleine ovenbestendige taartvormpjes

Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en leg hier eventueel een stukje bakpapier in. Bekleed het taartvormpje met een plakje bladerdeeg. Herhaal dit met de andere overige taartvormpjes en bladerdeeg.

Snijd de randen deeg af. Prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodems 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Bereidingswijze
Zet de oven terug naar 180 graden. Als de bodem van de taartjes toch een beetje omhoog is gekomen, duw je deze voorzichtig plat.

Verdeel de crème fraîche over de taartbodems. Breek in elk taartje een eitje.

Bak de eitjes in bladerdeeg plusminus 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Verdeel de gerookte zalm in 4 porties. Serveer de eitjes in bladerdeeg met de gerookte zalm.

Tips
Je kunt goed variëren met de toppings voor deze eitjes in bladerdeeg. Denk ook aan bijvoorbeeld: avocado, tuinkers of cherrytomaten.

Terwijl de eitjes in de oven staan, kun je de garing goed in de gaten houden. Wil je eitjes iets zachter of iets meer doorgebakken? Laat het taartje dan gewoon wat korter of langer in de oven.

Ei in bladerdeeg StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Een gedachte over “Taartjes van ei in bladerdeeg met gerookte zalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s