Aardappelcurry met spinazie

De afgelopen periode stond in het teken van verhuizen. Bij deze drukke dagen horen natuurlijk makkelijke maaltijden. Maar, wel gezond! Ik houd van gerechten rijk aan groenten en natuurlijk lekker op smaak gebracht met bijvoorbeeld specerijen en verse kruiden. Deze aardappelcurry met spinazie is hier een goed voorbeeld van. Kant-en-klare currypasta’s zijn niet nodig, want je zorgt helemaal zelf voor de rijke smaak. Gevuld met aardappelen, spinazie en paprika zit dit gerecht vol voedingsstoffen voor een gezonde maaltijd. Serveer eventueel met rijst, maar alleen een heerlijke vers brood voldoet ook al. Eetsmakelijk!

Aardappelcurry 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 à 3 pers.)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel chilivlokken
7 gram tomatenpuree
1 eetlepel gemberpoeder
2 eetlepels kerriepoeder
250 gram krieltjes
1/2 rode paprika, blokjes
300 gram bladspinazie, gewassen
150 ml kookroom
200 ml groentenbouillon
peper en zout

Bereidingswijze
Fruit de ui, de knoflook en de chilivlokken even aan. Voeg de krieltjes en de paprikablokjes toe en bak kort mee. Voeg de gemberpoeder, kerriepoeder en de tomatenpuree toe en meng het geheel goed.

Voeg de bladspinazie toe en giet de room en de bouillon erbij. Doe de deksel om de pan. Zet het het vuur laag en laat de spinazie hierna slinken. Schep goed door en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer de curry eventueel met yoghurt, brood of rijst.

Aardappelcurry 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png
Aardappelcurry 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind

2 gedachten over “Aardappelcurry met spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s