Groene aspergesalade

Wat een heerlijke temperaturen deze week! Ik heb het zomergevoel nu echt te pakken. Kom maar op met die zon, buiten leven, buiten eten… Barbecueën is ook vaak bij me op gekomen, maar helaas is dit er nog niet van gekomen. Wel heb ik genoten van de lichte smaken van deze heerlijke aspergesalade. Rauwe asperges, wat zijn ze fris. Ik vind ze al prachtig om te zien, maar zo in flinterdunne linten smaken ze nog lekkerder dan ik verwachtte. Veel meer heeft deze groenten eigenlijk niet nodig. Daarom combineer ik ze met alleen nog met een lekkere dressing, radijsjes, wat feta en verse kruiden. Kan het nog zomerser?  Ik at deze aspergesalade als lunch. Heerlijk! Maar, hij past ook perfect bij een lekker stukje vlees of vis, van de barbecue natuurlijk!

Aspergesalade 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 of 2 pers.)
200 gram asperges
2 radijsjes
50 gram feta
handje verse kruiden, bijvoorbeeld: basilicum, peterselie of dille
2 el. olijfolie
2 el. citroensap
peper en zout

Bereidingswijze
Meng de olijfolie met de citroensap en breng op smaak met peper en zout. Breek de kontjes van de asperges. Snijd met behulp van een dunschiller of kaasschaaf flinterdunne linten van de asperges. Meng deze met de dressing.

Snijd ook de radijsje in dunne plakjes en voeg deze toe aan de asperges.

Laat de asperges even uitlekken en serveer in een mooie schaal. Zet de resterende dressing even apart. Verbrokkel de feta over de salade. Maak het geheel af met de verse kruiden. Laat de blaadjes lekker grof voor veel smaak. Op deze manier zijn ze echt onderdeel van de salade en niet alleen smaakmaker. Verdeel eventueel nog een beetje van de dressing over de salade.

Tips
Serveer de salade als lunchgerecht voor één persoon, maar als bijgerecht voldoet dit recept voor twee personen.

 

Een gedachte over “Groene aspergesalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s