Quesadilla caprese

Een lekker lunchgerecht gaat er altijd in, toch? Voor de lunch geldt, net als elke andere maaltijd, dat ik eigenlijk nooit hetzelfde eet. Ik houd van variatie. Dit betreft de ingrediënten, maar ook het soort gerecht. Een boterham, een salade, een lekker eiergerecht.. Ik lust het allemaal.

Deze quesadilla caprese is zo’n heerlijk lunchgerecht. En dat met een minimale hoeveelheid ingrediënten. De combinatie mozzarella, tomaat en basilicum is zo lekker dat je er niet veel meer aan toe hoeft te voegen. In dit geval alleen een tortillawrap. Je kunt hem in de pan, oven of op de grill bereiden. Zolang de kaas maar smelt zit je met de quesadilla goed. Want, eigenlijk is een quesadilla een Mexicaanse tosti. In dit recept met een lekker Italiaans tintje!

Quesadilla caprese 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 pers.)
2 kleine of 1 grote tortillawrap
1 tomaat
1/2 bol mozzarella
handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze
Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes.

Verdeel de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes over de helft van de tortillawrap(s).

Zet een (grill)pan op het vuur zonder olie of boter. Leg de quesadilla in de pan en bak aan beide zijde een aantal minuten tot de tortillawrap goudbruin ziet en de kaas gesmolten is.

Snijd de quesadilla in punten en serveer direct.

Tips
Op zoek naar meer inspiratie voor de lunch? Bekijk hier alle lunchgerechten.



Quesadilla caprese 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s