Pindasoep

Ik ben altijd in om nieuwe dingen te leren kennen en te proeven. Toen ik de tip kreeg om eens pindasoep te proberen was er ook geen twijfel. Het ging weliswaar om een kant-en-klare soep van de versafdeling van de supermarkt, maar dit nam de niet weg dat de soep écht lekker was! Ondanks de grove structuur, vond ik dat de soep wel wat gevulder mocht. Om er toch een echte avondmaaltijd van de maken at ik ze destijd met springrolls. Dat doe ik nu dus nog steeds. Ook bij mijn huisgemaakte versie van pindasoep serveerde ik heerlijke springrolls met krab. Het receptje hiervan komt later online.

Mijn eigen recept voor pindasoep moest een echte maaltijdsoep worden. Ik ben dol op groenten en ook dol op soep. De ideale combinatie. De kruidige smaak van de soep vind ik heerlijk met frisse, Oosterse groenten. De soep is voedzaam, lekker romig en bewust vegetarisch voor een dagje zonder vlees. Wil toch vlees toevoegen? Ga dan voor kip, hoewel ik denk dat vis ook een leuke variatie is. Maar ja, naast een groenten- ben ik ook een echte visliefhebber. Voor nu houd ik bij deze combinatie. Natuurlijk mét springrolls. Ik denk dat ik beide binnenkort gelijk maar weer op het menu zet. Heerlijk!

Pindasoep 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 à 3 pers.)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 royale theelepel gemberpoeder
300 gram aardappel, in kleine blokjes
1 eetlepel sambal
1 à 2 eetlepels ketjap
1,5 liter water
2 groentenbouillonblokjes
200 ml kokosmelk
200 gram pindakaas
2 eetlepels maïzena

Serveer met 200 gram gemengde groenten per persoon. Bijvoorbeeld: sperziebonen, taugé, bosui etc.

Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime pan. Voeg de gemberpoeder en de aardappelblokjes toe en bak even mee.

Giet de kokosmelk en het water met bouillon blokjes in de pan. Voeg ook de pindakaas, sambal en ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Laat op een laag vuur pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn.

Je kunt nu de soep glad mixen met een staafmixer. De soep grof houden is ook een optie.

Meng de maïzena met een beetje water. Roer goed zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg dit toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuutjes pruttelen op laag vuur. De soep dikt hierdoor ietwat in.

Bereid de groenten zoals je zelf lekker vind. Ik koos voor verse kruiden (peterselie of koriander) met geblancheerde sperziebonen en taugé en wat fijngesneden bosuitjes. Serveer de soep direct.

Pindasoep 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s