Maïs van de BBQ

Heeft de barbecue bij jou al aangestaan? Een diner met een hoog ‘zomergevoel-gehalte’ is natuurlijk wel de barbecue. Met de zon in je gezicht, een rijkelijk gevulde tafel en heerlijke soorten vlees, vis en groenten geniet je van deze bereidingswijze aan tafel.

De meeste aandacht in gerecht wordt gevraagd door de voorbereiding. Het schoonmaken van de maïskolf op zich een een klusje, maar nadat je het een keer gedaan hebt is ook dit een eitje. Kook de kolven even voor een verder doet de barbecue het werk. Serveer de geroosterde maïs met een lekkere topping van feta, chilisaus en bosuitjes. Wat een heerlijke combinatie! Hiervoor steek je elke dag de barbecue aan!

Mais van de BBQ 5 Insta 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 pers.)
2 maïskolven
50 gram feta
1 à 2 bosuitjes
chilisaus

Bereidingswijze
Haal het blad en de ‘haren’van de maïs. Kook de maïskolven zonder zout 10 minuten in ruim water.

Rooster de maïskolven op de hete barbecue. Keer regelmatig.

Verbrokkel intussen de feta en snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Serveer de maïs met een beetje chilisaus, wat verbrokkelde feta en wat bosuitjes erover.

Tips
Kook de maïs zonder zout. Doe je dit wel, dan worden de korrels hard tijdens het koken.

Wil je maïskolven halveren? Na het koken gaat het snijden gemakkelijker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s