Taco’s met zalm en dillesaus

Twee keer per week vis eten, doe jij het? Ik ben een echte visliefhebber en kom toch vaak wel aan deze norm. Maar misschien struikel je over de smaak, de prijs of hoe je vis op een lekkere manier kunt verwerken in een gerecht. Lees snel verder voor wat tips over het kopen en bereiden van vis én voor het recept van deze heerlijke taco’s met zalm en dillesaus!

Taco's met zalm 2.3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Is het een kwestie van smaak? Dan is misschien weinig aan te veranderen. Hoewel vis voorkomt in vele soorten, vormen en ook smaken is het misschien gewoon niet helemaal jouw ding en kies je daarom liever voor een stukje vlees of een vegetarisch gerecht.

Vis voor elk budget

Wat betreft de prijs zijn ook veel opties mogelijk.  De visboer bij jou in de buurt verkoopt waarschijnlijk heerlijke vis van goede kwaliteit en ambachtelijk verwerkt. Hier betaal je dan ook voor. Maar, er is niets mis met het aanbod uit de supermarkt! Hier ligt de mogelijkheid om voor iedereen een betaalbaar stukje vis te kopen om te verwerken in een lekker gerecht. Je kunt gaan voor een heerlijk vers filetje, maar een goedkopere optie zijn de diepgevroren filets. Een verpakking kost minder en is ook lang houdbaar in diepvries. Ideaal.

Handige truc

Vis uit de diepvries is eenvoudig te verwerken. Je haalt uit de vriezer wat je nodig hebt en wat overblijft kun je laten liggen voor de volgende keer. Vaak zit de vis in een vacuümverpakking. Mijn tip om vis snel te ontdooien én snel te bereiden? Leg de vis met verpakking in water dat net van de kook af is. Na 15 à 20 minuten is je vis ontdooit en gegaard. Pluk de vis voorzichtig uit elkaar en serveer in bijvoorbeeld een lekkere salade of saus. Wil je alleen ontdooien? Haal de vis dan wat eerder uit het warme water.

Taco’s met zalm en dillesaus

Het recept voor deze heerlijke taco’s met zalm en dillesaus zal ik je natuurlijk niet onthouden. Juist voor een gezonde en snelle maaltijd, de bereidingstijd van vis is vaak korter dan dat van vlees, kies ik voor vis. Deze taco’s zijn hier een goed voorbeeld van. De frisse groenten en de heerlijke dillesaus combineren niet alleen fantastisch met de zalm, maar zijn ook lekker fris op een warme dag!

Taco's met zalm 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 à 3 pers.)
6 kleine tortillawraps
100 gram ijsbergsla
250 gram zalmfilet
2 à 3 radijsjes
2 bosuitjes
1/4 komkommer

Voor de dillesaus
100 gram crème fraîche
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels fijngesneden, verse dille

Voorbereiding
Gebruik je diepgevroren zalmfilet? Ontdooi dan de zalm middels het bovenstaande trucje.

Snijd de ijsbergsla. Snijd ook de radijsjes flinterdun en schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes of linten. Snijd ook de bosuitjes in dunne ringen.

Meng voor de dillesaus alle ingrediënten met elkaar.

Bereidingswijze
Bak de zalm gaar.

Besmeer de tortillawraps voor de helft met de dille saus. Beleg hierna met de sla, radijsjes en de komkommer.

Pluk de zalmfilet voorzichtig uit elkaar en verdeel over de tortillawraps. Strooi de bosuitjes over de taco’s en vouw ze dicht. Serveer eventueel met wat extra dille.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s