Springrolls met krokante surimi

Springrolls, de laatste tijd eet ik ze het liefst elke dag. Een heerlijke lichte maaltijd, lunch of snack met een basis van rijstvellen waar je alle kanten mee op kunt. Ideaal om producten te verwerken die je nog in huis hebt. Of je maakt gewoon lekker dit recept: springrolls met krokante surimi!

Spring rolls krokante surimi 1 Insta StudioKOOK Demi Hageman 1 verkleind.png

Springrolls vind je tegenwoordig in alle mogelijk denkbare varianten. Oorspronkelijk werden ze geserveerd als snack in de lente boordevol groenten uit het seizoen. De frisse groenten bleven bewaard, maar vandaag de dag maak je ook met vlees, vis of zelfs zoete springrolls. Ondanks dat zijn de hartige varianten nog steeds mijn favoriet. Zoals bijvoorbeeld deze springrolls met krokante surimi.

Spring rolls krokante surimi 3 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleindIngrediënten (6 stuks)
6 rijstvellen
20 gram bloem
1 ei, geklutst
40 gram paneermeel
1/2 komkommer, zonder zaadlijsten en in lange repen
100 gram wortel, geraspt
50 gram rijstmie
peterselie(blaadjes)
bosui, in ringen
chilisaus

Bereidingswijze
Kook water en wel hier vervolgens de rijstmie in.

Zet de bloem, het geklutste ei en het paneermeel klaar in drie apart bakjes. Rol de surimi door de bloem, hierna door het ei en bedek als laatste de surimi met een laagje paneermeel. Bak de surimi in een koekenpan goudbruin in ruim olie. Laat na het bakken even uitlekken op keukenpapier.

Vul een ruime kom met handwarm water. Wel hier één rijstvel in. Doe dit 30 seconden tot één minuut. Leg het rijstvel hierna op snijplank.

Leg wat wortel, een reep komkommer, wat rijstmie, de krokante surimi en wat bosui en peterselie in het midden van gewelde rijstvel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Herhaal deze stappen, het vellen van een rijstvel, het vullen en het rollen, tot alle springrolls zijn gemaakt.

Serveer de springrolls met krokante surimi met chilisaus.

Tips
Maak de rijstvellen niet te nat, maar zeker ook niet te droog. Het klopt dat ze erg slap worden. Dit zorgt er ook voor dat het geheel goed blijft plakken tijdens het rollen.

Je kunt de springrolls goed vooraf bereiden, maar bewaar ze niet te lang. Het rijstvel zal op den duur weer wat uitdrogen en taai worden.

Spring rolls krokante surimi 4 StudioKOOK Demi Hageman 2 verkleind.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s