Zalmquiches

Nu we hebben mogen proeven van een aantal mooie, zonnige dagen, verlang ik alleen nog maar naar heerlijke, zomerse gerechten. Zo deelde ik eerder al quesadilla caprese, maïs van de BBQ en groene aspergesalade die me echt een zomers gevoel geven. Deze zamlquiches horen zeker in dit rijtje thuis!

Zalmquichejes 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ik ben dol op koken voor vrienden en familie. Een groot gezelschap of klein en intiem, ik vind het allemaal even gezellig en met liefde bereid ik een heerlijk menu! Voor mij vloeit een groot deel van het plezier van koken en eten voort uit het delen met dierbaren. Deze zalmquiches zijn ontzettend geschikt om lekker op tafel te zetten samen met allerlei andere heerlijkheden.

Organisatie

Koken voor een groep is niet altijd even makkelijk. Daarom probeer ik zo veel mogelijk het doel voor ogen te houden. Dit is geen sterrenmaaltijd op tafel zetten, maar genieten van het maal en van elkaar. Wel vind ik het prettig om in ieder geval een beetje georganiseerd te werk te gaan. Zo haal ik altijd al daags van te voren zo veel mogelijk boodschappen in huis en de verse producten haal ik op de dag zelf. Ook maak ik zoveel mogelijk vooraf klaar.

Het menu

Het menu pas ik altijd aan op de gasten en ik probeer zoveel mogelijk alle dieetwensen door te voeren in de gerechten die op tafel komen. Een rijkelijk gevuld buffet is een goede oplossing om zo veel mogelijk te serveren wat ieder lekker vind. Iedereen kan zo zelf kiezen wat hij of zij graag wil eten die avond. Zorg ervoor dat de gerechtjes niet te moeilijk en goed voor te bereiden zijn en het komt helemaal goed met het diner!

Zalmquichejes 4 StudioKOOK Demi Hageman 2 verkleind.png

Zalmquiches

Deze zalmquiches hebben het allemaal! Een lust voor het oog, een heerlijke smaakcombinatie van gerookte zalm, dille en bosui en het recept is vrij eenvoudig. Twijfel dus niet en nodig je vrienden uit voor heerlijke etentje, zodat je lekker aan de slag kunt met dit recept! Of je kunt deze zalmquiches lekker alleen opsnoepen ;).

Zalmquichejes 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 stuks)
4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries, maar zelf maken kan natuurlijk ook!)
100 gram gerookte zalm
2 bosuitjes
1 ei
2 eetlepels crème fraîche
verse dille
peper en zout
4 kleine taart- of muffinvormpjes
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvormpjes in en bekleed met bakpapier. Vul de taartvormpjes met het deeg. Doe hier opnieuw een bakpapiertje in en een blindbakvulling. Deze kun je kopen in een kookwinkel of je gebruikt bijvoorbeeld bonen. (Alles over blind bakken vind je hier). Bak de het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de zalm in grove stukjes en de bosui in ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Verdeel de gerookte zalm en de 3/4 van de bosui over de taartjes. Giet het eiermengsel over de vulling. Bak de taartjes nog 20 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden).

De taartjes zijn klaar als de vulling net gestold is. Serveer de zalmquichejes met nog wat bosuitjes en verse dille.

Zalmquichejes 5.2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s