Bami met zalm

Deze bami met zalm is zeker een van mijn favorieten. Mede omdat het zo super eenvoudig is. Of je nu weinig tijd hebt hebt om te koken of misschien gewoon niet zo veel zin, met dit recept ben je in no-time klaar en zet je een heerlijke smaakvolle maaltijd op tafel. Ben je niet zo’n visliefhebber als ik? Dan maak je dit recept toch lekker met kip! Lees snel verder voor het recept en het verhaal achter het ontstaan van dit gerecht.

Bami met zalm 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Zonder pakjes en zakjes
Mijn liefde voor eten en koken is zeker niet ontstaan naar aanleiding van de kant-en-klaar mixen voor gerechten uit de supermarkt. Wel is dit een motivatie voor mij om gerechten te koken zónder deze pakjes en zakjes. In de tijd dat ik net het ouderlijk huis had verlaten was ik op zoek naar snelle en makkelijke gerechten. Ook al houd ik nog zo van koken, na een lange dag studeren had ik niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan.

Bami met zalm 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Japanse teriyaki
Een recept voor nasi had ik al en dit stond dan ook regelmatig op het menu. Je zal je verbazen over hoe makkelijk het is om je eigen kruidenmix samen te stellen. Een recept voor bami moest natuurlijk wel wat uitdaging bevatten, daarom wilde ik geen vergelijkbare kruidenmix gebruiken. Na lang wikken en wegen ontstond er een heerlijke eenvoudige marinade gebaseerd op Japanse kooktechniek teriyaki. Met maar twee (!) ingrediënten tover je deze bami, groenten en zalm om in een fantastisch smaakvol gerecht. Dit eet je het liefst elke dag!

Bami met zalm
Ondanks dat dit gerecht me niet doet denken aan de bami die mijn moeder maakt, noem ik het nog steeds ‘bami met zalm’. De oorsprong is natuurlijk mijn verlangen naar een heerlijk bordje huisgemaakte bami.

Bami met zalm 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 pers.)
100 gram mienestjes
150 gram broccoli, in roosjes
1/2 paprika, in blokjes
125 gram zalmfilet, in blokjes
3 el. sojasaus
2 el. honing
handje cashewnoten

Bereidingswijze
Meng de sojasaus en de honing met elkaar voor de marinade. Voeg de blokjes zalm toe en laat minimaal 15 minuten marineren.

Kook de mienestjes gaar in ruim water. Giet hierna af en zet apart.

Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten in ruim kokend water. Laat uitlekken.

Zet een wokpan op het vuur en verhit hier wat olie of boter in. Voeg de paprika en de broccoli toe en bak kort aan. Voeg de zalm en de marinade toe aan de groenten en laat in ongeveer 4 minuten gaar worden.

Doe de gekookte mienestjes bij de groenten en de zalm en meng goed door. Voeg als laatste de cashewnoten toe. Serveer direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s