Falafel bowl

Falafel is bij velen een favoriet. Zo ook bij mij. Oorspronkelijk gegeten in het Midden-Oosten, maar nu ook niet meer weg te denken uit het Westen! Bekend is natuurlijk het broodjes falafel, maar deze balletjes van kikkererwten zijn zoveel meer dan dat. Eet daarom het daarom ook eens op een andere manier, bijvoorbeeld in deze falafel bowl.

Toen Lisette mij vroeg om weer een receptje te delen met de luisteraars van Gezond, Fit en Lifestyle hoefde ik ook niet lang te twijfelen. Deze falafel bowl is gezond, snel en ontzettend lekker! Ben je benieuwd naar het recept of naar mijn eerste ervaring bij de radio? Lees dan gauw verder.

Falafel bowl 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Gezond, Fit en Lifestyle
Met gezonde zenuwen, maar goed voorbereid liep ik in november 2016 naar binnen bij OSU, de radiostudio waar Gezond, Fit en Lifestyle wordt opgenomen. Daags eerder had ik een berichtje gekregen van Lisette Prager, waarin ze mij vroeg of ik een recept wilde delen in haar radioprogramma. Las ik dat nou goed?! Ik? Op de radio? Wat een ontzettende eer om hiervoor gevraagd te worden!

Vriendelijke gezichten verwelkomden mij in de studio. Na het een en ander doorgesproken te hebben konden we dan echt van start. Met een koptelefoon op en mijn recept in m’n hand begon het interview. Groot interesse in StudioKOOK, mijn recept voor Mexicaans gevulde groenten en mijn kijk op (gezonde) voeding leidde het interview. De sfeer was gezellig en ontspannen. Geen strak script en ook na het interview was ik nog betrokken bij de uitzending. Het werd een waardevolle middag in de aanwezigheid van enthousiaste mede-foodies. Het mooie radioprogramma van Lisette, natuurlijk met dank aan Mirte Kaan en Richard Smitt, wordt gemaakt met passie voor het vak en liefde voor gezond en lekker eten.

Falafel bowl 6 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Falafel bowl 8.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Falafelbowl
Met heel veel plezier schreef ik een nieuw recept voor Gezond, Fit en Lifestyle. Deze falafel bowl is gezond, lekker en snel. Falafel en quinoa vormen een voedzame en vezelrijke basis voor het gerecht. Aangevuld met frisse ijsbergsla, komkommer en wortel wordt deze falafel bowl een echte vitaminebom! Serveer dit heerlijke gerecht met hummus en een lekkere frisse kruidendip.

Ingrediënten (1 pers.)
100 gram ijsbergsla
¼ komkommer
100 gram wortel
100 gram falafel
40 gram quinoa
1 bosui

Voor erbij:

2 eetlepels hummus                                                                   
1 eetlepel yoghurt of kwark
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngesneden munt

Bereidingswijze
Kook de quinoa gaar in ruim water. Giet af en zet apart tot gebruik.

Bak de falafel in een koekenpan krokant.  Snijd de sla, de snijd de komkommer in plakjes en de wortel in dunne reepjes (julienne).

Meng voor de frisse kruidendip de yoghurt of kwark, de mayonaise, mosterd en de honing met elkaar. Voeg de munt en de peterselie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de quinoa, ijsbergsla, komkommer en de wortel over een bord. Serveer hier de falafel op. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel samen met wat verse peterselie over de falafel bowl. Serveer met de hummus en de frisse kruidendip.

Tip
Deze frisse kruidendip smaakt ook heerlijk bij de kroketjes van witte bonen.

Falafel bowl 3 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

Een gedachte over “Falafel bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s