Zoete aardappelsoep met linzen

Zin in een lekkere maaltijdsoep? Zet dan deze lekkere zoete aardappelsoep met linzen op tafel. De zoete smaak van de zoete aardappel combineert echt perfect met de specerijen. De linzen maken er een echt, voedzame maaltijdsoep van. Lees snel verder voor het recept!

Zoete aardappelsoep 1 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

De laatste keer, tot ik het recept vorige week dus opnieuw maakte en op de foto zette, dat ik dit gerecht at, was met mijn verjaardag. Twee grote pannen soep stonden op tafel, geserveerd met rijst, verse kruiden, noten en brood. Ik vind het zo gezellig als iedereen bij me aanschuift en geniet van heerlijk eten en de tijd die we samen doorbrengen.

Linzen uit blik

‘Demi, wat is het recept?’, kreeg ik al gauw te horen. Een groter compliment dan dat kun je bijna niet krijgen. Wanneer ik een recept schrijf, zet ik in grove lijnen het idee op papier, maar tijdens het koken ontstaat het gerecht pas echt. Daarom had ik het recept eigenlijk ook niet 1, 2, 3 klaar om te delen. Toch zette ik snel wat op papier. ‘1 kilo zoete aardappel, linzen, komijn, kerrie…’. Later kreeg ik een enthousiast berichtje waarin de desbetreffende vriendin vertelde dat ze met het recept aan de slag was gegaan. Wel restte nog één vraag: hoe lang het moest koken. Eigenlijk is dit recept zo klaar. Wanneer de zoete aardappel gaar is hoeft de soep alleen nog gepureerd te worden en verwarm je de linzen nog even mee. Het duurde dan ook even voor het kwartje viel en ik door had dat mijn vriendin gedroogde linzen had gebruikt in plaats van de linzen uit blik die ik zelf had gebruikt.

Zoete aardappelsoep met linzen

Om meer verwarring te voorkomen en natuurlijk vooral omdat dit recept té lekker is om niet te delen, zet ik het recept op StudioKOOK. Het succesrecept voor al uw feesten partijen, maar ook voor lekker thuis op de bank op een druilerige dag.

Zoete aardappelsoep 3 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
1 kilo zoete aardappel
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 rode peper
70 gram tomatenpuree
700 ml bouillon
3 blikken linzen, uitgelekt

Voor de topping:
een flinke bos peterselie, gehakt
gemengde noten en zaden
100 gram feta

Bereidingswijze
Snijd de ui in blokjes en de knoflook in plakjes. Fruit aan in een ruime pan. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak even mee.

Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en fruit even mee. Snijd de peper fijn, ontdoe eventueel van de zaadjes en voeg toe.

Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.

Pureer de met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de uitgelekte linzen toe en breng opnieuw aan de kook.

Serveer de soep met de verse peterselie, verbrokkelde feta, noten en zaden.

Tips
Kook je voor een grote groep? Deze kun je eenvoudig in grote porties bereiden. Serveer er eventueel nog rijst bij.

Zoete aardappelsoep 2 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

2 gedachten over “Zoete aardappelsoep met linzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s