Basisrecept voor wafels (+ heerlijke topping)

Wafels; met genoeg ideeën om deze heerlijke lekkernij was het niet de vraag of ik ze zou maken, maar wanneer. Het enige probleem: tot voor kort had ik geen wafelijzer. Opties om wafels zonder wafelijzer zijn er niet. Na wikken en wegen heb ik nu eigenlijk een mooi exemplaar aangeschaft! Benieuwd hoe ik mijn eerste huisgemaakte wafels at? Lees dan snel verder!

Basisrecept wafels 4.0 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Rustieke wafels
Kort nadat het wafelijzer binnen was, haalde ik alle boodschappen in huis voor het bakken. Mijn eerste uitdaging was het vinden van een goed basisrecept. Aan de slag met bloem, boter en eieren.. Het wafelijzer goed invetten en bakken maar. De eerste les die ik leerde: vul het wafelijzer niet met té veel beslag. Ik zag het er vrijwel meteen aan alle kanten uitlopen. Het resultaat was wel een rustieke wafel!

Het basisrecept
Ben jij een echte zoetekauw? Dan kun je wat extra suiker toegevoegen. Omdat ik dat niet ben, houd ik het beslag lekker neutraal. Op deze manier kun je dit basisrecept gebruiken voor zowel zoete als hartige wafels.

Basisrecept wafels 1.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Wafels met gerookte ham en gorgonzola
Geen zoetekauw dus, daarom combineerde ik dit basisrecept voor wafels met heerlijke gerookte ham en gorgonzola. Deze smaken combineren perfect met het zoete van de honing. Een feestje in je mond! Eet deze wafels lekker als ontbijt, brunch of lunch.

Ingrediënten basisrecept (6 wafels)
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
100 ml. melk
snufje zout
2 el. suiker

Voor de topping:
100 gram Schwarzwälder Schinken
100 gram gorgonzola
honing

Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg daarna de melk en de eieren toe en roer goed door met een garde. Roer totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Zet het wafelijzer aan en laat deze warm worden. Vet de platen in met een klein beetje olie of boter.

Leg een klein hoopje, ongeveer 2 eetlepels per wafel, tussen het wafelijzer. Klem het wafelijzer dicht en wacht 1 tot 2 minuten.

Serveer de wafels met Schwarzwälder Schinken en de gorgonzola en voeg de honing naar smaak toe.

Basisrecept wafels 2.1 Insta StudioKOOK Demi Hageman verkleind

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s