Sushi bowl

Bowl food is hip. Tegenwoordig eet je je favoriete gerecht niet meer van een mooi opgemaakt bord, maar lekker op schoot in een grote kom. Dit geeft bowl food meteen hoog comfort-gehalte. De sushi van de Japanner maak je dan ook lekker zelf met dit recept voor een sushi bowl.

Sushi bowl 1 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Bowl food

Je kunt er niet meer omheen. Poké bowl, taco bowl, buddha bowl… Kies voor een heerlijke ingrediënten en combineer deze tot een lekker bowl gerecht. Zo simpel is het. Kun je alle gerechten die uit een kom gegeten worden rekenen tot deze trend? In mijn ogen wel en gaat het vooral over comfort. Toch maak je deze gerechtjes zo mooi en bijzonder mogelijk met heerlijke, verrassende smaakcombinaties.

Sushi bowl 3 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Sushi bowl

Hoe gek ik op sushi ben, weten jullie al. Ik varieer dan ook graag met dit heerlijke Japanse gerecht. Eerder maakte ik al sushi van quinoa, en vandaag deel ik het recept voor een heerlijke sushi bowl. De grootste kunst zit hem in het koken van de rijst. Mijn tip? Geduld. Weersta de verleiding om even te kijken of t roeren tussendoor, dan komt het helemaal goed.

Sushi bowl 2 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (2 bowls)
250 gram sushirijst
400 ml water
6 el. rijstazijn
1 el. suiker
125 gram warmgerookte zalm
1/4 komkommer
4 radijsjes
1 avocado
2 norivellen
1 à 2 el. sesamzaadjes

Voor de dressing
4 el. sojasaus
1 el. sesamolie
1,5 el. honing
1 el. citroensap
1 el. rijstazijn

Voor de wasabi mayonaise
2 el. mayonaise
1 el. wasabipasta

Voorbereiding
Spoel de sushirijst af totdat het water helemaal helder is. Laat de rijst hierna goed uitlekken.

Zet het water met de rijst op en breng aan de kook. Zet het vuur hierna lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Laat de deksel de gehele kooktijd op de pan.

Na deze 10 minuten zet je het vuur uit. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan.

Meng 6 el. rijstazijn met 1 el. suiker. Meng dit door de sushirijst. Laat het geheel helemaal afkoelen. Dit kan zo’ 1 à 2 uur duren.

Snijd de komkommer en de radijsjes in plakjes en de norivellen in reepjes.

Bereidingswijze
Verdeel de rijst over 2 kommen. Pluk de gerookte zalm voorzichtig uit elkaar. Leg deze op de rijst, samen met de komkommer, de radijsjes en de norivellen. Maak de avocado schoon en snijd in plakjes of blokjes. Leg deze op rijst bij de rest van de ingrediënten.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Meng ook de ingrediënten voor de wasabi mayonaise met elkaar.

Schenk de dressing over de sushi bowls. Verdeel de sesamzaadjes hierover en serveer met de wasabi mayonaise.

Sushi bowl 4 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

Een gedachte over “Sushi bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s