Panzanella van de BBQ

Al tijdens het maken van deze heerlijke panzanella van de BBQ, waande ik mij in een van favoriete vakantielanden: Italië. Geuren komen direct vrij en de verleiding om te proeven is dan ook groot. Met de klassieke smaken uit de Italiaanse keuken vang je het ultieme vakantiegevoel met dit gerecht. Voor deze panzanella zet je het liefst elke dag de barbecue aan!

Panzanella van de BBQ 4 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Panzanella

Panzanella is een Italiaanse broodsalade. Een gerecht waarmee je goed oud brood op kunt maken. Heb je geen oud brood over? Dan maak je deze salade evengoed, want door het brood even te roosteren wordt het super krokant en dat smaak heerlijke met de rest van de ingrediënten.

Panzanella van de BBQ 1 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Italiaanse smaken

De Italiaanse keuken is vrij eenvoudig. Kies daarom voor de allerlekkerste ingrediënten. Met heerlijke ciabatta, tomaten en paprika vorm je de basis. Vul dit aan met mozzarella, verse basilicum, groene olijven en balsamicosiroop en je hebt het succesrecept voor een heerlijke panzanella van de BBQ. Ja, van de BBQ! Want de ingrediënten geef je net wat extra smaak door ze te roosteren.

Panzanella van de BBQ 3 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (4 pers.)
1 ciabatta
4 tomaten
2 (oranje) paprika’s
100 gram groene olijven
± 25 basilicumblaadjes
1 bol mozzarella
4 eetlepels olijfolie + extra
2 eetlepels citroensap
peper en zout
balsamicosiroop, naar smaak

Bereidingswijze
Snijd de ciabatta in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken brood met wat olijfolie en grill op een hete barbecue aan beide kanten totdat het brood krokant is.

Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snijd in vieren. Halveer de tomaten. Grill ook de tomaten en de paprika op de barbecue.

Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Doe hier het brood, de tomaten en de paprika bij. Voeg de olijven en de basilicum toe. Snijd de mozzarella in grove stukken meng ook deze met de panzanella. Maak af met de balsamicosiroop.

Panzanella van de BBQ 2 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

2 gedachten over “Panzanella van de BBQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s