Poké bowl met garnalen, mango en avocado

De eerste keer dat ik een poké bowl at, was tijdens een foodfestival. Meteen was ik om. Hoewel dit gerecht zo goed in de smaak viel, maakte ik het echter nooit thuis. Na vele jaloersmakende verhalen van een vriendin die dit heerlijke Hawaïaanse gerecht wel regelmatig op het menu zet, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Lees snel verder voor het recept voor deze heerlijke poké bowl met garnalen, mango en avocado.

Poké bowl garnalen, mango en avocado 2 Insta 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten (1 bowl)
75 gram witte rijst
1 el. sushiazijn
¼ mango, in blokjes
¼ komkommer zonder zaadlijsten, in blokjes
50 gram garnalen, gekookt
½ avocado, in plakjes
1 el. sesamzaadjes
1 bosui, fijngesneden
1½ el. mayonaise
1 tl. srirachasaus
1 el. citroensap

Bereidingswijze
Kook de rijst in ruim water. Giet hierna af en laat ongeveer 10 minuten uitstomen met de deksel op de pan. Meng hierna de sushiazijn met de rijst en laat afkoelen.

Meng voor de dressing de mayonaise met de srirachasaus en de citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de gekookte rijst in een ruime kom. Verdeel hier de mango, komkommer, garnalen en avocado over. Strooi hier de sesamzaadjes en de bosui over. Serveer met de srirachadressing.

Poké bowl garnalen, mango en avocado 5 Insta 4 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s