Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven

Zien deze Koreaanse kippenvleugeltjes er niet heerlijk uit? Dit recept is geïnspireerd op de bekend Korean fried chicken. De basis van dit gerecht is de Koreaanse chilipasta gochujang. Ik maakt hier een heerlijke marinade mee en bak de kippenvleugeltjes af in de oven. Benieuwd naar het recept? Of wil je meer weten over gochujang? Lees dan snel verder.

Koreaanse kippenvleugeltjes 1 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Gochujang 
Gochujang is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta. Direct bij het openen van de verpakking komen de geuren je tegemoet. Ook de smaak is uitgesproken en bijzonder. Deze chilipasta kun je kopen bij de toko, maar tegenwoordig ook bij de grotere supermarkten. Gelukkig maar, want deze Koreaanse kippenvleugeltjes moet je echt geproefd hebben!

Koreaanse kippenvleugeltjes 3 Insta 1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind

Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven
De originele Korean fried chicken wordt gemaakt door kip in een laagje bloem of beslag twee keer te frituren. Ik maak dit gerecht liever in de oven. Hierdoor zijn deze kippenvleugeltjes een stuk minder vet. Naast een bereiding in de oven, kun je dit gerecht ook heel goed op de barbecue maken!

Koreaanse kippenvleugeltjes 2 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
± 700 gram kippenvleugeltjes
3 flinke eetlepels gochujang
2 à 3 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel srirachasaus
2 eetlepels citroensap
2 bosuitjes
2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten met elkaar. Voeg als laatst de kippenvleugeltjes toe. Zorg dat deze geheel bedek zijn met marinade. Laat het geheel 1 tot 4 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kippenvleugeltjes ietwat uitlekken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de bosuitjes fijn. Doe de overgebleven marinade in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuutjes pruttelen.

Verdeel de bosui en de sesamzaadjes over de kippenvleugeltjes als ze uit de oven komen. Serveer met de saus en eventueel met zoetzure komkommer.

Koreaanse kippenvleugeltjes 3 Insta 2 StudioKOOK Demi Hageman verkleind

 


			

3 gedachten over “Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s