Courgettesoep met krokante ham en een gepocheerd ei

Nu september begonnen is, is de zomer officieel voorbij. Gelukkig betekent dit nog geen einde aan een zomers gevoel. Met deze courgettesoep haal je het zonnetje zelf in huis! Lees snel verder voor het recept voor deze courgettesoep met rauwe ham en een gepocheerd ei of als je benieuwd bent naar heerlijke seizoensproducten van september.

Courgettesoep 2.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Zomers recept
Courgette is al vanaf het begin van de zomer volop beschikbaar is. Ook in september is deze groenten nog goed verkrijgbaar. Courgette is een lichte en zomerse groenten en om dat zomerse gevoel nog even te behouden maak ik er deze heerlijke soep mee. Serveer er een lekker gepocheerd eitje bij, krokant gebakken ham, basilicum en een heerlijke Italiaanse kaas en je hebt een volwaardige maaltijdsoep.

Courgettesoep 3.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Seizoensgroenten in september
September kent weer aantal mooie, (nieuwe) seizoensgroenten en -fruit. Denk bijvoorbeeld aan pompoen, bietjes paddenstoelen en natuurlijk de boerenkool! Heerlijk om te stoven of om lekkere soepen mee te maken. Ook op het gebied van seizoensfruit heeft september veel te bieden. Ga lekker aan de slag met vijg, granaatappel en appels. Geniet in september ook nog van de laatste aardbeien!

Courgettesoep met krokante ham en een gepocheerd ei
De soep bestaat eigenlijk alleen uit een basisrecept aangevuld met heerlijke ingrediënten: krokant gebakken ham, een zacht gepocheerd ei en het zoute van heerlijke Italiaanse kaas. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten (4 kommen)
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 courgettes, blokjes
0,5 liter groentebouillon
250 ml kookroom

Voor de topping:
8 plakjes Schwarzwälder Schinken
4 eieren
Grana Padano
verse basilicum
azijn

Bereidingwijze
Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime koekenpan. Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak even mee.

Giet de groentebouillon en de kookroom bij de groenten en breng aan de kook. Laat 5 tot 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Bak intussen in een koekenpan de ham krokant. Zet intussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, giet de azijn erbij en zet het vuur dan laag. Breek het ei boven een glas. Zorg dat de dooier heel blijft. Maak met een lepel een draaikolk in het water dat net van de kook af is. Giet hier voorzichtig het ei in. Laat 3 minuten in het water. Haal het eitje hierna voorzichtig uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal dit met alle eitjes.

Haal de soep van het vuur. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk in vier kommen.

Serveer de soep met twee plakjes krokante ham en één gepocheerd eitje. Voeg de Grana Padano en wat basilicumblaadjes toe naar smaak.

Tips
Houd je deze soep liever vegetarisch? Laat dan de ham gewoon achterwege.

Courgettesoep 5.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s